Business 3.0 -projekti

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu muuttaa Otaniemen kampukselle vuonna 2019.

Projekti merkitsee sekä fyysistä muuttoa uuteen rakennukseen että henkistä muuttoa ikonisesta vanhasta rakennuksesta uusien mahdollisuuksien maailmaan.

Lue lisää projektista

Rakennuksen tunnelma

Uuden rakennuksen tärkeimpänä tehtävänä on tarjota turvallinen, houkutteleva, toimiva ja innostava työskentely- ja oppimisympäristö.

Lue lisää rakennuksen tunnelmasta

Katso videoita rakennuksesta

Lue lisää uuden rakennuksen tunnelmasta (ENG)
Uusi Kauppakorkeakoulu
Verstas Architects
Klusteriportaikko
Verstas Architects
Ravintola ja viinibaari Arvo
KOKO3
Istuntosali

Konsepti ja painopistealueet

1.

Avoin ja sulautunut ympäristö

Keskeisen sijaintinsa ansiosta Aalto BIZ toivottaa kaikki tervetulleiksi uuteen rakennukseen.
Digitalisoinnin muuttaessa tapaamme työskennellä ja opiskella, kasvokkain tapahtuva vuorovaikutus saa uuden merkityksen ja muodon. Sosiaalisen ulottuvuuden vahvistuessa ympäröivän yhteiskunnan, alumnien ja yhteistyöverkostojen merkitys kasvaa entisestään kampuskokemuksessa. Alumneja ja muita sidosryhmiä pyydetään osallistumaan uuden kampuksen kehittämiseen jakamalla tarinoita, perintöä ja tietoa.

Konsepti ja painopistealueet

2.

Uppoutunut ja keskittynyt työskentely

Maailmamme ei ole koskaan aikaisemmin ollut yhtä kytkeytynyt. Tämä saa meidät arvostamaan tilaa, jossa voimme keskittyä ja latautua. Olennaisen tärkeä osa yhdessä tapahtuvaa työskentelyä ja opiskelua on keskittynyt työskentely. Vuorovaikutuksen ja yhteistyön vastapainona Kauppakorkeakoulun uudessa rakennuksessa on myös tiloja, jotka ovat hiljaisia ja antavat käyttäjille mahdollisuuden keskittyä joko yksin tai ryhmissä. Digitaaliset työkalut tukevat verkostoitumista ja auttavat ihmisiä, kun he haluavat pysyä yhteydessä yhdessä tai yksin.

Konsepti ja painopistealueet

3.

Keksinnöt syntyvät ryhmissä

Uusi rakennus toimii kohtaamisten ja verkostojen katalysaattorina. Sosiaalinen pääoma ja vertaisryhmät ovat opiskelijoille olennaisen tärkeitä. Kauppakorkeakoulu edistää ryhmätyötä ja eri tieteenalojen ja ihmisten yhteisymmärrystä niin kauppakorkeakoulun sisällä kuin muidenkin Aalto-yliopiston korkeakoulujen kanssa. Uusia keksintöjä syntyy tällaisissa monitieteisissä ryhmissä. Oppiminenhan tapahtuu sosiaalisessa kontekstissa 1+1+1=4.

Konsepti ja painopistealueet

4.

Yliopiston ja liike-elämän kohtauspaikka

Kauppakorkeakoulu on johtava ja houkutteleva liiketoimintaan suuntautunut tutkimuslaitos. Sen ainutlaatuisissa opetusmenetelmissä hyödynnetään tosielämän tapauksia, mikä kaventaa opiskelun ja liike-elämän välistä kuilua ja antaa opiskelijoille tilaisuuden testata mahdollisia urapolkujaan. Korkeakoulu viestittää selkeästi, ylpeästi ja näkyvästi toiminnastaan ja saavutuksistaan laajemmalle tutkimus-, koulutus- ja liiketoimintayleisölle. Avoimet liiketoimintatiedot ja avoin tutkimus ovat kytköksissä toisiinsa. Tervetuloa kokeelliseen ihmemaahan!